Min verden

Er i farver, faconer, linjer og mønstre. Jeg bearbejder og omsætter min verden i garn og opskrifter til håndstrikkede bluser, jakker og tilbehør til først og fremmest kvinder, som sætter pris på garn uden kunststof, men foretrækker naturens egne materialer.

Mit lille firma ”Karen Noe Design” giver personlighed til såvel garn som strikmodeller - helt fra begyndelsen. Jeg vælger ofte garnfibrenes sammensætning og garnets farver i samarbejde med spinderi og farveri, mens spinding og tvinding udelukkende er spinderiets opgave. Dette er et område, som  kræver ekspert-viden.

Jeg vælger mine garnleverandører i lande, som helt naturligt har råmaterialer til netop det garn, jeg ønsker, eller som har specialiseret sig i fremstilling og farvning af det specielle naturgarn fra ”Karen Noe Design.
Så er jeg og dermed mine kunder sikre på at få den bedste kvalitet.

Det klassiske naturgarn inspirerer mig til strikdesign, som kan bruges år efter år.

Mine strikmodeller begynder på tegnebrættet.  Jeg tegner modellen og klipper den i papir. Jeg strikker prøver og vurderer dem, inden jeg beslutter hvilken facon, der passer til netop det valgte garn og idéskitsen.
På en eller anden måde lister der sig altid en lille finesse ind i modellerne, som ikke gør dem til verdens nemmeste, men som til gengæld gør dem spændende.

Til slut, når modellen er strikket, retter jeg opskriften til - og får den fotograferet, så jeg kan vise resultatet til mine kunder.

Alt dette er mit arbejde og min hobby. Det har det været gennem et liv med grafisk og tekstilt design.

Firmaet ”Karen Noe Design” stiftede jeg i 1989 - dengang med reklame og illustration som erhverv. Men et dejligt arvestykke, min farmors væv, gav mig interesse for først og fremmest at beskæftige mig med tekstiler, først i væv, men siden i håndstrik. Her er jeg nu, og her vil jeg gerne blive.

 

Med venlig hilsen

Karen Noe