Alpaka uld

5 vare(r)
5 vare(r)

Lav de fineste design med lækker alpaka uld

Alpaka er en kvalitetsuld, der er super fin til tøj og designs, som sidder tæt mod huden. Garnet er kendt for at være særligt blødt og lettere end almindelig uld, samtidig med at garnet har uldens gode og temperaturregulerende egenskaber. Hos Karen Noe Design kan du se forskellige typer af alpaka uld og vælge det, der passer bedst til dit design. Alpaka egner sig til både varmt og koldt vejr og skaber et ekstravagant blødt og lækkert garn. Alpaka er derfor også et super populært garn til babytøj og til tøj, der sidder tæt mod huden. Alpaca Lace garn, som er et garn, du kan købe hos Karen Noe Design, er f.eks. lavet af babyalpaka og kan anbefales til børnetøj og til tøj, der kræver et let og blødt design.

Det meste uld af alpaka stammer fra Peru, hvor uldens stærke og fleksible egenskaber beskytter alpakaerne mod barske vejrforhold og beskytter mod både kulde og varme. Alpakaens uld bliver til et meget smidigt og blødt garn at arbejde med og egner sig også godt til at blande med både silke, hvor resultatet bliver et rent luksusgarn, og med andre uldtyper eller fibre. Hos Karen Noe Design finder du også vores Puno alpaka, der er blandet med GOTS-certificeret bomuld. Bomuldsblandingen kan gøre det lettere som ny strikker eller hækler at holde faconen, mens garn af ren alpaka kan skabe en ekstra smidig struktur. Find den rette blanding til dit behov hos Karen Noe Design. Her kan du læse en masse om garnets oprindelse og om uldens naturlige egenskaber. Find masser af inspiration til dine kommende projekter og få vejledning til, hvilke garntyper og designs, der passer godt sammen.

Hold varmen i bløde, florlette striktrøjer med alpaka uld. Mange strikkeopskrifter gør brug af alpakaens uld, da alpaka er både nemt og smidigt at arbejde med på pindende, og samtidig er ulden utrolig behagelig at bære. Ulden fra alpaka er god til kølige temperaturer, som vi ofte oplever i Skandinavien, men samtidig en meget blød og let uld, så den kan også nemt anvendes til en striktrøje eller cardigan om sommeren. Det gør det til et både lækkert og praktisk garn i vejrforhold som de danske, der så ofte skifter og byder på både kolde og varme overraskelser. Skab lette og flotte striktrøjer med alpakablandinger. Ulden fra alpaka vil tilføre garnet den ekstra lethed og blødhed, som du drømmer om.

Når du arbejder med garn, ved du sikkert, at farven kan betyde rigtig meget for det endelige resultat. Hos Karen Noe Design kan du vælge mellem rigtig mange farvetoner, og vi udnytter gerne garntype og fibre til at skabe en hel unik farve. Prøv f.eks. vores unikke og lækre Balayage Alpaka med babyalpaka og økologisk merino, der er inspireret af den populære farveteknik fra frisører, der anvender teknikken til et særligt glansfuldt farvespil i håret. Vi byder også på det smukke Balayage håndfarvede garn, der er en blanding af alpaka og virgin wool, og her kan du nyde garn fra en producent med ekstra fokus på bæredygtighed.